Om Bondemor

Jeg hedder Christina, er en årgang 81 og giftede mig med min dejlige Lau fra samme årgang i 2004. Jeg er bondemor til de dejligste, frækkeste og sødeste tøser, Sofia fra juni ’06 og Lina fra april ’08.

Vi bor på et dejligt landsted lidt uden for Ringsted, hvor vi har et par katte og en lille hund. Vi har boet her siden 2005 og nyder at have masser af plads omkring os. For nogle år siden, købte vi et par marker, som grænser op til huset og dermed forvandlede jeg mig til en vaskeægte bondemor 😀

Tanker om veganisme:

Jeg interesserer mig meget for kost og sundhed, dog uden (synes jeg selv 😀 ) at være fanatisk omkring det. Vi spiser vegansk herhjemme, dvs. udelukkende fra planteriget, og overvejende groft og med masser af grønt, hvilket mine opskrifter og indlæg afspejler. Det betyder dog ikke, at der ikke findes slik, chips, chokolade, kakao osv. på matriklen 😀 Dét gør der, bare uden animalske ingredienser 🙂

Vi spiser vegansk, da vi interesserer os meget for sundhed, samt dyrs velfærd. Kort fortalt, er vi af den overbevisning, at det ikke er nødvendigt at spise kød, idet der findes proteiner, jern, kalk og hvad man ellers forbinder kød, mælk, æg og den slags med, i masser af grøntsager, nødder, kerner, bælgfrugter osv.. Kan jeg så ikke lide smagen af kød længere? Bestemt jo! Og kan sågar savne det, Jeg er som de fleste danskere, vokset op med kød, og derfor er det svært at undvære umamismagen, synes jeg. Men så er det godt, at der findes gode veganske alternativer, så vi stadig kan få ost, bacon, kødpølse og den slags engang imellem…uden at dyrene skal vokse op under kummerlige forhold, for til sidst at aflives.

Tak, fordi du læser med 😀 Find mig gerne på Facebook, her 🙂

 

Skærmbillede 2015-01-14 kl. 14.00.19

2 Responses

 1. annette wissendodf siger:

  hej “Bondemor” det er en fin side, og spændende at afprøve dine opskrifter.
  har i dag prøvet kødpølse, men den er ikke lyserød, som dine fotoer, nærmest brun, så har tænkt om der skal mere end de 20 gram rødbede i? måske 200 gram ?
  med venlig hilsen Annette

  • Bondemor siger:

   Undskyld, jeg har fuldstændig overset notifikationen med dit spørgsmål. Jeg ved ikke hvorfor din ikke blev så rød. Jeg puttede kun 20 gram i. Men du kan sagtens tilsætte mere, indtil den får den farve du ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *