Jeg fik lyst til at lave en vegansk jordbærtærte med Oreos til min dejlige mand i anledningen af Valentines Dag, som han kunne få med på arbejde. Jeg lavede 3 små ved siden, så børnene og jeg også kunne smage. Og vi blev meget begejstrede…de blev hurtigt spist. Faktisk kunne vi ikke vente til glacen var stivnet helt. Glacen måtte jeg i øvrigt lave om 2 gange, før den sad i skabet.
Kagen er egentlig nem at lave, men der skal alligevel påberegnes ca. 2 timer, idet den skal have tid til at stivne. Men den kan sagtens laves om formiddagen og nydes til eftermiddagskaffen eller som en dessert efter aftensmaden.
Her får du opskriften på Vegansk jordbærtærte med Oreos:
Til ca. 4 personer
Bund
24 Oreos
50 gram smør (jeg bruger Smørbar fra Naturli’)
Fyld
1 dåse kokosmælk (400 ml)
50 gram optøede jordbær
Ca. 1/2 dl agavesirup (eller alm. sirup)
1 tsk agar agar pulver
Gelé
200 gram frosne hindbær
1/2 dl sirup
1 tsk agar agar pulver
Kør Oreos i en foodprocessor, bland smør i og pres det ud i en form og sæt på køl. Gør lidt ud af at få det lige, det var min lærestreg, da jeg så snittet, hvor man kunne se, at bunden havde været lidt skæv.
Blend kokosmælk med jordbær og kog det op. Tilsæt sirup og agarpulver og lad det koge et par minutter. Hæld blandingen over Oreos bunden og sæt på køl i ca. en time.
Kom hindbær og sirup i en gryde og kog det op. Hæld det i en nøddemælkspose og pres al væden ud med en tang. Du kan også bruge en si, men det bliver efter sigende ikke så blankt et slutresultat.
Hæld blandingen tilbage i gryden og tilsæt knap en 1 tsk agarpulver og lad koge et par minutter. Hæld forsigtigt over den nu stivnede kage og sæt på køl en halv time, hvorefter kagen er klar.
Nye kommentarer