Vegansk kødpølse

Vegansk kødpølse…det lyder sært. Hvorfor ikke bare spise almindelig kødpølse, hvis nu man godt kan lide smagen? Det har jeg skrevet lidt om her 🙂 Og nu til sagen! For jeg er begejstret…rigtig begejstret! 😀 Nu har jeg aldrig lige været den største fan af kødpølse; heller ikke, da vi spiste kød før i tiden. Men jeg må sige at jeg virkelig har savnet skivepålæg, som man lige hurtigt kan smide på et par rugbrødsmadder og så afsted. Og denne veganske kødpølse smager helt fantastisk. Min datter spørger til min store begejstring efter den hele tiden 🙂

Jeg faldt over denne opskrift, og har så lavet et par småjusteringer på den. Læste på et vegansk madforum, at flere som havde prøvet den, savnede en lidt kraftigere smag. Så jeg forsøgte…og sejrede. I første hug! Uf, det er så skønt, når det sker! 😀 Jeg frøs i øvrigt en enkelt skive ned og tøede den op igen, og der var ingen forskel i konsistens og smag 🙂

 

Opskrift på vegansk kødpølse:

6 dl soyamælk

20 gram rødbede, rå eller kogt (jeg brugte kogt, da jeg havde det i fryseren og ikke havde noget frisk)

3 spsk tahin

2 tsk salt

1 spsk Herbamare urtebouillon (brug evt. en terning grønsagsbouillon, hvis ikke du har den anden…men den er virkelig værd at have i køkkenet)

1 dl gærflager (igen…få dem nu købt, du fortryder det ikke! 😀 Købes i helsen eller på nettet )

1 spsk citronsaft

1,5 tsk liquid smoke (jeg har købt min i Meny)

2 spsk kokosolie (jeg vil prøve helt uden næste gang)

3 spsk agar agar pulver (købes i helsen eller på nettet)

 

Det heles kommes i en blender og blendes fint. Herefter hældes massen i en gryde, hvor du evt. kan tilsætte 1 spsk basilikum…jeg puttede meget lidt i, da min yngste nok ellers ville stejle over for mange “prikker” 😀 Koges under omrøring med piskeris i 6-7 minutter og hældes herefter i glas og sættes på køl. 1-2 timer efter, er den skærefast og lige til at bruge på en god rugbrødsmad med vegansk mayo uder.

 

Vegansk kødpølse

Vegansk kødpølse med vegansk mayo under

Vegansk kødpølse lige til at smide i pålægsskuffen

Så er der nemt pålæg til en hurtig mad!

Følg mig gerne på Facebook her 🙂

You may also like...

4 Responses

  1. Tinna siger:

    God ide! tak for opskriften. Dejligt at det er muligt at fryse pølsen. Mine sønner har også savnet skærefast pålæg sine vi alle begyndte at spise vegansk. Det er også nemmere for den yngste at have på brødet I sin madpakke. Har lige prøvet en lignende med kikærter og lidt vand istedet for soyamælk….det kan også lade sig gøre….og smager også fint.

    • Undskyld, jeg har fuldstændig overset notifikationen med dit spørgsmål. Tak for feedback 🙂 Jeg har også prøvet at lave en med kikærter, men mine børn bryder sig desværre ikke om den. Manden synes dog det smagte fint 🙂

  2. Sarah siger:

    Kan den nedfryses? Det er en forholdsvis stor portion til en person – og nu har jeg lavet den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *