Vegansk mayo

Vegansk mayo
Vegansk mayo

Jeg har i flere år forsøgt mig med at lave vegansk mayo, og synes enten der var for meget fedt i, eller at smagen ikke var sådan…lækker. Men denne er en vinder, og jeg har brugt den det seneste halve år. Både som vegansk mayo, dip, smørelse under pålægget og som base til guacamolen. It’s a keeper 🙂

Ingredienser, vegansk mayo:

300 g silkentofu (jeg bruger den fra Clearspring)

1 spsk æbleeddike (eller anden sød eddike)

3-4 spsk citronsaft

1 spsk agavesirup

1 tsk salt

Tofuen drænes 5-10 minutter i en si. Gerne flere timer, da mayoen så bliver mere fast og cremet, men det er ikke nødvendigt, hvis du har travlt og vil i gang. Halvdelen af gangene dræner jeg kun 5 min 🙂 Det hele blendes og smages evt. til med mere citronsaft og salt.

Bondemors mayo

Denne mayo tilsatte jeg en smule sennep og hvidløg til

Bondemors mayo

Bondemors mayo

Bondemors mayo

Mayo under et par skiver vegansk kødpølse, istedet for smør/margarine

Følg mig gerne på Facebook her 🙂

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *