Vegansk ostedip

Hold nu op! Den anden dag faldt jeg over et link med et billede af lækker ostedip…og umiddelbart tænkte jeg, at med de ingredienser, kunne det nok ikke være så godt. Højst en “oste”wannabe”dip, som på ingen måde kunne sammenlignes med ostedip. For den er nemlig lavet på kartofler og gulerødder! Men en chance skulle den have, og jeg justerede lidt hist og her, og kom hele herligheden i min Vitamix blender. Da det store øjeblik kom, hvor jeg skulle smage, blev jeg simpelthen så overrasket…og GLAD! For er der noget jeg savner, så er det en sund og mere salt snack…uden soya og en masse fedt. Og nu har jeg fundet det…dippen over dem alle, som jeg kommer til at sidde og dyppe alle mine kiks, brød, knækbrød, grøntsagsstænger, tortillas osv. i. Og som jeg lige måtte lave en toast med, sammen med skiver af cherrytomat. Ser det ikke bare lækkert ud? Det var det også!

 

Vegansk ostedip

Toast med vegansk ostedip og tomat

 

 

Her kommer opskriften, som jeg har fundet her og blot justeret en smule. Du kan selv nøjes med at tilsætte en smule mindre af de ingredienser jeg lister, til du har fundet din egen favoritsmag. Her kommer min favoritversion:

Vegansk ostedip

3 mellemstore kartofler

3 mellemstore gulerødder

1,5 dl vand (evt. kartoffelvandet for vitaminerne)

3 spsk olie (kan evt. udelades, men det bliver rigtig godt med)

1 spsk citronsaft

2 dl gærflager (få dem nu købt, du vil ikke fortryde det! 🙂 )

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk salt (smag evt. til med lidt mere)

Kog kartofler og gulerødder i ca. 20 minutter. De skal være møre og når du stikker en skarp kniv i, mens de stadig er i kogevandet, skal de slippe med det samme. Køl dem ned -de kan sagtens koges dagen før.

 

 

 

Vegansk ostedip

 

De resterende ingredienser tilsættes, og så skal den ellers bare blendes igennem, til den får den rigtige og fuldstændig glatte og cremede konsistens. Og så…..er den færdig. Kan holde ca. 1 uge i køleskabet. Men det kan jeg godt spå om, at den ikke kommer til at gøre, hvis du bliver lige så vild med den som jeg 😉

Vegansk ostedip

 

 

Vegansk ostedip

 

Du er velkommen til at følge min blog på Facebook her, hvor du også kan tilmelde notifikationer, så du får besked hver gang jeg laver et nyt indlæg.

You may also like...

3 Responses

  1. Sille siger:

    Ser lækkert ud! Kan gærflagerne erstattes af noget andet? Kunne godt tænke mig at lave det nu, men har ingen gærflager 🙂 Eller kender du evt. en anden opskrift, hvor det ikke skal bruges? Det skal bruges til nachos 🙂

  1. maj 14, 2015

    […] versioner af den ‘originale’ nachos ost som du kan prøve hvis du har lyst her og her. God fordøjelse med din veganske […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *