Vegansk svampepostej

Jeg fandt de lækreste økologiske portobello svampe i Irma den anden dag. Købte dem uden helt at vide hvad jeg ville med dem, men med tanken om at ville lave noget pålæg af en slags. Og ellers vidste jeg at manden nok skulle få gjort kål på dem. Han elsker stegte svampe 🙂 Men jeg har længe gerne ville lave en ny slags pålæg til pigernes madpakker og dagplejebørnenes frokost, og lød en vegansk svampepostej ikke fantastisk? Det syntes jeg!

Jeg fik derfor lyst til at lave postej af dem, og den blev pretty goood, I must say! 😀  Estragon sammen med svampene,  gjorde smagen mild og cremet og lige som jeg havde håbet. Den holdt knap et døgn, så nye forsyninger må indkøbes 🙂 Postejen er sund og tager ingen tid at lave og er ikke mindst nem at lave. Eneste minus er, at det ikke er så nemt at holde sig fra at dyppe gulerodsstænger eller i det hele taget bare en ske i blandingen og guffe lidt i sig undervejs 😉

Vegansk svampepostej

Svampene er renset og skæres i grove stykker

 

Vegansk svampepostej:

250 gram portobello svampe
1 lille løg
1 tsk estragon
1 tsk timian
1 tsk salt
1 spsk olie
1 dl soya fløde
2 spsk chiafrø (stødt i morter)

Hak svampe og løg groft og steg dem i olien på middel varme sammen med estragon, timian og salt i ca. 10 minutter. De skal ikke brune. Tilsæt 1 dl soya fløde, stødt chiafrø og lad det simre et par minutter.

Vegansk svampepostej

Duften er ubeskrivelig

Svampeblandingen blendes til en fin postej, hældes i en beholder og køles ned.

Kan spises som et måltid med ristede aspargeskartofler (lav da dobbeltportion) eller som pålæg på rugbrød, som her 🙂

Vegansk svampepostej

Så cremet og lækker

Du er velkommen til at følge min blog på Facebook her, hvor du også kan tilmelde notifikationer 🙂

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *