Soyamandler

Ja, det lyder måske lidt suspekt 😀 Men soyamandler er bare så gode, hvis man som jeg, har en forkærlighed for salte sager.

Første gang jeg hørte om soyamandler, var for nogle år siden, da jeg var aktiv på et hønseforum 😀 (Jep, du hørte rigtigt! 😀 ) Sidenhen har jeg forsøgt et utal af måder at tilberede disse lækre soyamandler, og denne er langt den nemmeste måde.

Soyamandler:

Hæld så mange mandler som du kan undvære over på en bageplade og spred dem ud.

Soyamandler

Lækre mandler

Sæt pladen i ovnen på 200 grader varmluft og hold øje med dem. De skal have 7-8 minutter (af og til springer jeg denne fase over og går direkte i gang med at koge dem i soja, men de får lige det ekstra lækkerhed over sig, ved først at komme i ovnen, synes jeg.).

Imens fyldes en gryde med soya, så bunden er dækket…måske et skvæt mere, hvis du godt kan lide dem med meget smag. Jeg bruger en rigtig lækker soya fra Clearspring, som jeg køber gennem yndlings helsekostshoppen på nettet her. Tænd gryden, så soyaen næsten er i kog, når mandlerne skal ud af ovnen.

Soyamandler

Bunden af gryden dækkes

Mandlerne tages ud af ovnen og hældes i gryden. Rør kontinuerligt, indtil al soyaen er væk, og hæld herefter mandlerne tilbage i bradepanden.

Soyamandler

Varmen helt skruet op

Tør nu mandlerne i ovnen i ca. 7-8 minutter -stadig på 200 grader. Det gør ikke noget, hvis der kommer røg i køkkenet og mandlerne ser lidt brændte ud.

Soyamandler

Uimodståelig snack

Køles af på en rist og kan efterfølgende holde sig ugevis -hvis ikke de bliver spist inden 🙂 Her nyder jeg en skål soyamandler sammen med et glas brusende kefir med frisk appelsin 🙂

Du er velkommen til at følge mig på Facebook her, og dermed få notifikationer, hver gang der er nye indlæg på bloggen 🙂

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *