Veganske madplaner

En gang om ugen, typisk søndag aften, laver jeg vores veganske madplaner og derefter indkøbsliste for den kommende uge. Det gør hverdagen en del lettere, at der er en plan over vores aftensmad, samt alle ingredienser er i huset og klar til brug. Om det er tomatsalaten med basilikum og avocado til torsdagens lasagne, eller nudlerne til tirsdagens suppe, så er der styr på det, og det gør ugen mere overskuelig. De uger, hvor jeg af den ene eller anden grund ikke får det lavet, savner jeg det.

Veganske madplaner

Forberedelse til ugen

Jeg har før fået kommentarer som “jamen, er det ikke kedeligt at vide hvad I skal have at spise en hel uge frem?” Men det synes jeg nu ikke 🙂 Og de veganske madplaner er en stor hjælp. Dog er jeg ikke “slave” af dem, forstået på den måde, at vi sagtens kan få lyst til andet end hvad der står på planen en given dag. Og så er det bare det vi gør. Så…det er en hjælp til en nemmere hverdag.

Veganske madplaner

En lækker salat med sojaristede cashewnødder

Det, at jeg kun skal handle én gang om ugen, sparer enorm meget tid. Særligt, når jeg arbejder hjemme herude på landet, og skal 7 km ind til byen, for at handle hver gang 🙂 Jeg handler først i Netto for at få mest muligt billigst muligt, og herefter Føtex efter de ting jeg ikke kunne få i Netto (og når pigerne er til svømning tar’ jeg lige et smut i Irma efter evt. specialvarer). Det tager ca. 2,5 time pr gang, og jeg holder mig bestemt ikke altid til min liste. Jeg køber gerne stort ind, hvis der er noget særligt på tilbud, og elsker min store kummefryser, som kan rumme mange af mandens yndlings frostgrønt. Ja, han har faktisk yndlings af sådanne 😀

Veganske madplaner

Nem couscoussalat med guacamole og hummus

Derudover sparer jeg også en del, i forhold til da jeg handlede flere gange om ugen. Min svaghed for at købe andet end hvad der stod på listen, gjorde at jeg ofte forkøbte mig af ting, som vi egentlig ikke havde behov for. Nu har jeg lavet en separat konto til madbudgettet med særskilt dankort til den konto. Og det har gjort, at jeg er mere obs på hvor meget jeg bruger, og som regel står der en del tilbage, når måneden er omme, end førhen, hvor jeg gerne liiige “lånte” lidt fra den anden konto 😀 Og det har fungeret fantastisk med veganske madplaner, indkøbsliste, fast handledag og separat madkonto de sidste 6-7 år, så jeg kan varmt anbefale det. Både for en struktureret planlægning, tidsbesparelse og økonomisk gevinst 🙂

Veganske madplaner

Fyldte portobellosvampe med vegansk ost

Følg min blog på Facebook her, og tilmeld dig gerne notifikationer 🙂

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *