Vegansk stuvet hvidkål

Denne ret er rigtig god som tilbehør til bagte kartofler. Vegansk stuvet hvidkål…kan det overhovedet lade sig gøre? Dét kan det! Og det smager af mere. Denne omgang undlod jeg at blende, da jeg er vild med den grove tekstur. Men hvis du ønsker dig din veganske stuvede hvidkål mere som en sovs, kan du sagtens blende det. Der er en del snittearbejde, men det er det hele værd. Og du kan sagtens bruge en foodprocessor, til at gøre det grove arbejde.

De bagte kartofler laver jeg altid uden sølvpapir, som jeg ellers voksede op med. Men udover at sølvpapir ikke er godt for miljøet, bliver skrællen så meget mere lækker uden. Skrub dem godt rene, skær et kryds, og sæt dem i ovnen på 200 grader en time inden den stuvede hvidkål er færdig.
Vegansk stuvet hvidkål:

100 gram frisk spinat (eller på frost, hvis du laver den som en sovs)
1 stort løg
1/2 hvidkålshoved
1 brik sojafløde
1 spsk Herbamare urtebouillon

Hak løget og steg det i 10 min på middel varme, til de bliver blanke. De skal ikke brune.

Imens hakkes hvidkålen og spinaten, som tilsættes sammen med bouillonen og steger videre i 5-10 minutter. Skru ned og tilsæt så fløden. Nu kan du vælge at blende det og evt. tilsætte en smule vand. Men da sojafløden har det med at skille, når det koger, skal du undgå dette og vente med at tilsætte denne.

Jeg serverede det med bagte kartofler. Pigerne var dog ikke så meget til det stuvede, så de nøjdes med kartoflerne 🙂

Vegansk stuvet hvidkål

De snittede grøntsager

Vegansk stuvet hvidkål

I den grove udgave tilsatte jeg sojafløden med det samme

Vegansk stuvet hvidkål

Sådan en bagt kartoffel med stuvet hvidkål holder dig mæt længe!

 

Følg mig gerne på Facebook her 🙂

 

You may also like...

2 Responses

  1. Stina siger:

    Hvor er det fedt at du tog dem med i køkkenet, og så med så stor succes!!! Alle mine elsker også at deltage. Olivia var med til at lave pizza forleden. Vi snød med købedej, og så fik Cille og Bumle en hver. Og gik op i det med liv og sjæl! Skønt at se dem stå der og hygge på den måde. Bumle skal naturligvis have lidt hjælp, men hun er overraskende godt med! Glæder mig til at se hvad I ellers finder på <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *