Vandkefir -nu kører det bare! Inkl. opskrift

Jeg har efterhånden været i gang med at eksperimentere med min vandkefir (og kombucha men mere om det en anden dag) i lidt over en uge, og det smager super godt! I starten brød jeg mig ikke om vandkefiren. Det smagte funky og for sødt. Men med frisk appelsin er det bare super lækkert!

image

Hvad ER vandkefir?

Det er små “gryn”, som består af forskellige mælkesyrebakterier, gærceller og sukkerstoffer. De lever af sukker, som de som omsætter til kefir. Dvs., at det er minimalt hvad der er tilbage af sukker, når det drikkes.

Vandkefir er godt for immunforsvaret og giver en sund fordøjelse via de probiotiske bakterier, som er fantastisk godt for vores tarmsystem, idet Ca. 70% af vores immunforsvar sidder i tarmene.

Her kommer den opskrift jeg bruger:

1 dl kefir gryn  (kan købes på nettet)
1 dl øko sukker
1 liter vand
8-10 øko rosiner
1 spsk øko citronsaft

Hæld vand og sukker i et glas og rør rundt indtil sukkeret er opløst. Tilsæt resten og luk låget og lad det stå i 3 døgn. Helst i 23-24 grader, men mindre KAN gøre det. (De formerer sig bare ikke så hurtigt så.)

På 3. dagen sies grynene fra og skylles (og er nu klar til en ny portion, sikkert to, hvis den har formeret sig godt), og rosinerne smides ud (til hønsene 😉 ). Vandkefiren hældes på en tætsluttende flaske, sammen med appelsinsaft fra 1 øko appelsin og skal stå på køkkenbordet i et døgns tid. Husk at åbn låget 1-2 gange, så kulsyren kan komme ud.

Efter et døgn, sættes kefiren på køl, og herefter nydes den til gavn for immunforsvaret via de probiotiske bakterier, som er fantastisk godt for vores tarmsystem 🙂

Sådan ser der ud i mit køkken for tiden…jeg skal ha’ købt flere glas og glasflasker 🙂

image

Her har jeg lige startet en vandkefir op:

image

image

Eksperimenterer med forskellige smage. Her er det blåbær, som giver en fantastisk flot farve. Tror den vil være god med appelsin eller grape:

image

image

En lille værtindegave til en af mine gamle veninder, som jeg besøgte. Havde også taget chokolade med, hvis nu kefiren ikke var et hit 😀

image

image

image

image

image

 

Følg mig gerne på Facebook her, og få notifikationer, når der er nye indæg 🙂

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *