Gulerodspostej og rødbedespread

Gulerodspostej, rødbedespread og sund mayo

Gulerodspostej og rødbedespread

Det kan være svært at finde på noget vegansk pålæg, som smager godt, og ikke mindst som børn kan lide. Her er et par bud på pålæg bestående af gulerodspostej og rødbedespread, som de fleste børn kan lide. Gulerodspostejen har jeg lavet i mange år nu, og den er fast inventar i køleskabet og børnene elsker det i deres madpakker

Så…i sundhedens lyksalige navn 😀 Min frokost med gulerodspostej med peberfrugt, og rødbedespread med agurk. Smager skønt, og er uden mælk, sukker eller tilsat olie, og nedenunder har jeg smurt en oliefri vegansk mayo på. Opskrifterne på gulerodspostej og rødbedespread kommer her:

 

Gulerodspostej

3 store gulerødder, fintrevne

3 dl ristede jordnødder

2½ dl vand

½ tsk salt (medmindre der er brugt saltede jordnødder)

1 tsk løgpulver

1 fed hvidløg

1 tsk karry

Jordnødder og vand blendes til de har en jævn konsistens. (Start med alle jordnødderne, og tilsæt vandet lidt efter lidt, så konsistensen bliver cremet). Resten tilsættes og smages til med salt, hvidløg og karry.

Bages i en form med bagepapir v/200 grader (ikke varmluft) i ca. 30 min, og afkøles.

Kan sagtens laves i meget store portioner og derefter fryses ned i mindre portioner. Smager rigtig godt på rugbrød med peberfrugt (og rødløg) ovenpå.

 

Rødbedespread

Ca. 200 gram rødbede (m/skræl)

1 dl solsikkekerner

1 dl vand

Ca. 25 gram peberrod, revet (EDIT: Den peberrod jeg har brugt, har været fra sådan en lille bøtte med noget der var revet i forvejen. Jeg har prøvet at rive selv i dag, og det var noget stærkere… Så måske man skal smage sig frem, inden man tilsætter 100 gram.)

3/4 tsk salt

Citronsaft

Eddike

Kog solsikkekernerne i ca. 10 minutter,og skyl dem i en si. Blend dem med solsikkeolie og vand.

Kog rødbederne med skræl til de slipper, når en kniv stikkes i dem (ca. 30 min). Skrællen nuldres af under den kolde hane. Kom dem i en foodprocessor eller blender og tilsæt solsikkekernemassen, peberrod, salt og smag til med citron og eddike.

Kan fryses.

 

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *